OGD ict-diensten heeft, samen met de gemeente Molenwaard, wereldwijde erkenning van Microsoft gekregen met de finaleplek voor de Government Partner of the Year Award 2015. OGD kreeg de nominatie voor de realisatie van het eerste virtuele gemeentehuis van Nederland. Wat maakte de samenwerking tussen Molenwaard en OGD zo succesvol?

Molenwaard: burgergericht werken dankzij OGD

OGD heeft samen met de gemeente Molenwaard een omgeving gerealiseerd waarin medewerkers altijd en overal burgergericht kunnen werken. Het digitale gemeentehuis van Molenwaard is gerealiseerd met de slimme oplossingen voor cloud en unified communications van OGD. De oplossingen zorgen ervoor dat ambtenaren overal kunnen werken en razendsnel digitaal kunnen communiceren via meerdere geïntegreerde kanalen. Zo kunnen zij burgers en bedrijven snel helpen met de beste dienstverlening.

“De ict-markt was verrast door ons concept”

“OGD past bij onze cultuur”

Jan Meijsen, informatieadviseur van de gemeente Molenwaard, ontdekte dat het vinden van de juiste partij moeilijk was: “De ict-markt was verrast door ons concept. Leveranciers wilden meedenken tot aan hun eigen business model, met als gevolg dat we standaard oplossingen aangeboden kregen terwijl we vroegen om specifieke oplossingen.” Totdat Molenwaard OGD ontdekte, een ict-dienstverlener die niet was zoals andere leveranciers. Meijsen: “We zochten een innovatiepartner die paste bij onze cultuur, en dat was heel duidelijk OGD.”

Ict die het verschil maakt

OGD doet het al 27 jaar nét even anders. Geen pakken, geen stropdassen. Slimme, enthousiaste mensen flexibel inzetten om problemen op te lossen, dat is onze kracht. En dat blijft verbazen in de markt. Bij OGD werken achthonderd slimme, enthousiaste techneuten die strijden voor de perfecte werkplek, de hulpvaardigste servicedesk, de meest stabiele infrastructuur. We helpen niet alleen gemeenten met hun ict, maar ook scholen, provincies en ondernemingen. Tijdsdruk, complexe vraagstukken en beperkte middelen zetten we om in prachtige resultaten. Vaak juist door met bestaande technieken nieuwe dingen mogelijk te maken. De kennis die we hiermee opbouwen, delen we graag met elkaar en met u.

Optimale ondersteuning

Waarom we het anders doen? Omdat we het maximale uit ict willen halen. Techniek is er om mensen te helpen, ook tijdens hun werk. Met elke nieuwe stap die techniek maakt, kunnen mensen beter worden in wat ze doen, meer waarde toevoegen, blijer worden en groeien. Maar in de praktijk blijkt dat nieuwe technologie niet altijd de beloofde verbeteringen brengt. Dat komt doordat mensen de nieuwe mogelijkheden niet kennen, verkeerde technieken gebruiken of ze niet goed toepassen.

“In onze ideale wereld worden mensen optimaal ondersteund met techniek”

In onze ideale wereld worden mensen optimaal ondersteund met techniek. Dat kan alleen als we goed naar ze luisteren. Hoe willen ze werken, nu en in de toekomst? Wat hebben ze nodig om hun volgende stap te zetten? En waar worden ze blij van? Met onze partners werken we samen om de slimste oplossingen beschikbaar te maken en organisaties te helpen betere keuzes te maken. Zo halen wij het maximale uit ict, waardoor mensen en organisaties blijer worden en groeien.

Wilt u het maximale uit ICT halen?

Wij kunnen u helpen met advies, projecten en implementaties, software-ontwikkeling, infrastructuurbeheer, eindgebruikersondersteuning en detachering. Dat hebben we inmiddels voor honderden organisaties in Nederland. Een misschien ook binnenkort voor u.

Meer weten?

Bekijk onze cases: www.ogd.nl/cases