Hoe makkelijk kan het zijn: je rekening betalen met een selfie. Je hoeft alleen maar met je ogen te knipperen. Mastercard heeft de afgelopen maanden al succesvolle tests uitgevoerd in Amerika, Canada en Nederland. De betaal-selfie werkt via een gezichtsherkenningssysteem dat de rekening betaalt nadat gebruikers een selfie maken waarbij ze met hun ogen knipperen.

Je hoeft alleen maar de app te downloaden en een selfie te maken. De app creƫert vervolgens een digitale map van jouw gezicht. Deze map is verbonden aan de server van Mastercard en wordt gebruikt als referentiepunt, wanneer je een nieuwe online betaling doet. Om te voorkomen dat fraudeurs met een foto van jouw gezicht kunnen betalen, moet je gedurende het maken van de selfie knipperen met je ogen. Een filmpje van jouw gezicht wordt door middel van algoritme ook herkend door de app.

Einde aan fraude

Alleen al in Nederland vinden er jaarlijks meer dan 6 miljard online betalingen plaats. Online betalen werkt op dit moment nog met wachtwoorden en pincodes, maar gebruikers vergeten deze vaak. Dit is tijdrovend. Daarnaast wijzen banken een groot aantal betalingen af verdenking van fraude. De komt van de selfie-betaling lost deze problemen op en is daarmee makkelijker, sneller en veiliger.

In 2017 betalen met selfie

De komende maanden breidt Mastercard de tests verder uit in Europese landen. De technologie is naar verwachting vanaf begin 2017 wereldwijd beschikbaar is.

Bekijk hier het filmpje:

Beeld: Mastercard

MEER WETEN?

Ga naar Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *