Dat bierbrouwers ook voortdurend innoveren blijkt uit de ontwikkeling van een biologisch afbreekbare sixpackverpakking door Bierbrouwerij Saltwater uit Florida. De sixpackhouder bestaat uit afvalmateriaal van het bierbrouwproces en is ook eetbaar voor zeedieren. De bierbrouwerij hoopt met deze eetbare variant de plasticsoep in zee terug te dringen.

Het plastic van een sixpack bierblikjes levert een grote bijdrage aan de plastic vervuiling. Zeedieren raken vaak verstrikt in de verpakking met alle gevolgen van dien. De nieuwe sixpack-ringen zijn gemaakt van afvalmateriaal van het bierbrouwen, zoals gerst en tarwe. De bierbrouwerij hergebruikt dus zijn eigen afval. Daarmee is de sixpackhouder niet alleen 100% biologisch afbreekbaar, maar zelfs eetbaar voor de dieren.

Eetbare sixpack nieuwe standaard

De productiekosten liggen hoger dan voorheen, dus je betaalt wel iets meer voor de diervriendelijke sixpack. De bedenkers verwachten grote brouwerijen te inspireren, zodat de productiekosten flink omlaag kunnen en de milieuvriendelijke verpakking de nieuwe standaard voor sixpacks wordt.

Beeld: Saltwater Brewery

MEER WETEN?

Ga naar Saltwater Brewery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *