Nooit meer een nieuwe telefoon kopen omdat de batterij het begeeft? Nooit meer de accu van je laptop vervangen? Met een batterij die oneindig meegaat wordt dat werkelijkheid.

Mya Le Thai, PhD-student aan de Universiteit van Californië, ontdekte gedurende een experiment in een laboratorium bij toeval een batterij die 100 keer langer meegaat. Door nanodraden, dunne en kwetsbare draden in de batterij, met een soort gel te beschermen verliest een batterij minder energie.

200.000 keer opladen

Gedurende drie maanden werd de batterij non-stop herladen en bleek er nauwelijks capaciteitsverlies. De nieuw ontdekte batterij kan door middel van deze technologie wel 200.000 keer worden opgeladen. De PhD-student heeft met deze uitvinding mogelijk een batterij ontwikkeld die je nooit meer hoeft te vervangen.

Commercieel gebruik

De verwachting is dat deze uitvinding kan worden toegepast op batterijen van laptops, auto’s en smartphones. De komende tijd heb je helaas nog kans op een batterij die het ineens begeeft. De technologie is nog in een experimentele fase en voorlopig niet beschikbaar voor commercieel gebruik.

Beeld: Steve Zylius UCI

MEER WETEN?

Ga naar Insidehook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *