eCaption is de eerste webbased, pay as you go-oplossing om programma’s automatisch te ondertitelen. Eenvoudig voor de gebruiker, maar aan de achterkant zit een ingenieus samenspel van hightech componenten. “De applicatie, de cloud en de infrastructuur zijn zó ontwikkeld en gekoppeld dat eCaption wereldwijd, altijd en supersnel werkt.”

“eCaption is typisch een innovatie waar we bij Dell enthousiast van worden”, zegt André Boogaard. Hij is Executive Director Enterprise Systems Group Western Europe bij Dell. “We hebben namelijk een passie voor het laten groeien van mensen en bedrijven met technologie. En eCaption draagt bij aan het ontsluiten van programma’s voor een grote groep mensen, onder wie doven en slechthorenden. Prachtig om daarvoor de onderliggende infrastructuur te kunnen leveren.”

Wereldwijd toegankelijk

Nalta Group ontwikkelde eCaption op basis van spraakherkenningstechnologie. Om de oplossing wereldwijd toegankelijk te maken, koos het voor een webbased, pay as you go-constructie. Deze bevat niet alleen software voor het automatisch ondertitelen en timen van de ondertitels, maar ook een planningsmodule, waarmee omroepen de workflow efficiënt kunnen organiseren en een editmodule, waarmee een redacteur de puntjes op de ‘i’ kan zetten.

“eCaption mag niet haperen, want de ondertiteling mag natuurlijk niet stagneren” André Boogaard
Cloud-constructie

“De gekozen constructie stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid en security van achterliggende technologie”, zegt Boogaard. “De gebruikers werken via een internetportal, en daarbij moet de responstijd zo kort mogelijk zijn. Er moet bijvoorbeeld voldoende bandbreedte zijn voor het streamen van de programma’s. Bovendien mag eCaption niet haperen, want de ondertiteling van programma’s mag natuurlijk niet stagneren.”

Hoge performance en betrouwbaarheid

Op basis van deze vereisten ontwikkelde Nalta Group samen met Dell een optimale set-up voor eCaption. “Wij leveren de inrichting van de onderliggende infrastructuur: de servers en de storage”, vertelt Boogaard. “Samen met Nalta keken we wat nodig was voor een hoge performance en betrouwbaarheid van de applicatie. Dat is deels maatwerk, deels gebruiken we onze ruime ervaring als het gaat om oplossingen voor de private en public cloud.”

Unieke combinatie

Boogaard noemt het geheel van de componenten achter eCaption groter dan de som der delen. “Natuurlijk, de soft- en hardware zijn hightech. Maar het unieke zit hem in de combinatie. De applicatie, het ontsluiten via de cloud en de betrouwbaarheid van de onderliggende infrastructuur zijn zó gecombineerd, dat eCaption overal en altijd supersnel werkt, waar ter wereld de gebruiker ook zit.”

“eCaption werkt overal en altijd supersnel, waar ter wereld de gebruiker ook zit.”
Teamwork

Achter de oplossing zit een sterk partnerschap tussen Dell en Nalta Group. De twee bedrijven werken al ruim tien jaar op meerdere fronten nauw samen. Bij eCaption gaat de rol van Dell veel verder dan die van leverancier. “We bundelen onze kennis en krachten, ontwikkelen de oplossing gezamenlijk en gaan samen naar de klanten van Nalta. We laten zien dat we er als team inzitten en dat wat we aanbieden 100 procent garantie heeft. Alleen in een dergelijk partnerschap kunnen we voldoen aan de hoge eisen van een oplossing als eCaption.”

Globale speler

“Via internet is het relatief eenvoudig om een applicatie wereldwijd beschikbaar te maken”, zegt Boogaard. “En bij de cloud kun je zeggen dat het niet uitmaakt waar de hardware staat. Maar soms is het nodig om ter plekke een infrastructuur op te zetten, bijvoorbeeld vanwege security of wet en regelgeving. Bij eCaption geldt dat in sommige landen televisie-uitzendingen niet het land uit mogen. Bij Dell kunnen we als een van de weinige globale spelers overal ter wereld op exact dezelfde manier zo’n infrastructuur opzetten en de bijbehorende service leveren.”

Lagere Total Cost of Ownership van IT-infrastructuur

eCaption draait op Dell Poweredge Servers. Deze zijn simpel en efficiënt te beheren en dragen bij aan het verlagen van de Total Cost of Ownership van IT-infrastructuur. Aangevuld met de award-winnende support services van Dell kunnen klanten hiermee de juiste keuzes maken hun IT-infrastructuur en op de toekomst voorbereid zijn. Deze voordelen zorgen voor een continue groei van Dells aandeel op de servermarkt. De drie belangrijkste eigenschappen van Dell Poweredge Servers:

1. Eenvoudig te beheren, zonder aanvullende licenties

Dell PowerEdge servers hebben een zogenaamd ‘agent free’ en vereenvoudigd systems management. Het grootste deel hiervan zit in de server. Hierdoor zijn geen aanvullende licenties nodig om de servers te beheren. Ook is het systems management systeem te integreren met operating systemen van derden, zoals Microsoft, Vmware en RedHat Linux. Dat maakt het mogelijk de server beheren met tools vanuit de software, zowel fysiek als virtueel.

2. Te optimaliseren voor elke workload

Workload-optimalisatie is waar het om gaat. Dell PowerEdge servers zijn hiervoor efficiënt in te richten met de juiste hoeveelheid en type opslag, of een mix van beide. Zo zijn data altijd op het juiste moment, op de juiste plaats en tegen de juiste kosten opgeslagen. Dit kan de server standaard zelf beheren, automatisch of vooraf ingesteld. Of het nu gaat om een enkele workload of ondersteuning van een software defined storage-oplossing.

3. Zuinig in stroomverbruik

De kosten van een server zitten niet alleen meer in de aanschaf. Net zo belangrijk zijn de kosten van stroomverbruik en koeling. Dell PowerEdge servers zijn geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het type en/of configuratie, te koelen met directe of indirecte vrije buitenlucht koeling, waarbij pieken tot 45 graden Celsius ondersteund worden. In Nederland is deze technologie dus het hele jaar te gebruiken om de Total Cost of Ownership verder te optimaliseren.

MEER WETEN?

Lees meer over Dell Poweredge Servers