Hoe zorg je dat innovatie structureel onderdeel wordt en blijft binnen je bedrijf? Zeven tips voor succes.

1: Creëer een open bedrijfscultuur

Stimuleer een open bedrijfscultuur waar het voor iedereen makkelijk is om nieuwe ideeën te introduceren en te delen.

2: Maak het makkelijk om ideeën meteen te testen

Zorg dat nieuwe ideeën snel en makkelijk kunnen worden getest op haalbaarheid.

3: Mailbox voor en stemmen op innovatieve ideeën

Maak het voor iedereen binnen je bedrijf makkelijk en aantrekkelijk om nieuwe ideeën onder de aandacht te brengen via een speciale mailbox voor innovatieve ideeën. Zo voelt iedereen zich bovendien meer betrokken. Laat iedereen bijvoorbeeld eens per twee maanden stemmen op het beste innovatieve idee.

4: Mislukken mag

Met een cultuur waarin fouten maken bij het testen van nieuwe ideeën prima kan zonder er op te worden aangesproken, bereik je meer. Zo raakt iedereen geïnspireerd om ideeën die niet meteen werken, te verbeteren en te optimaliseren.

5: Richt je op klanten

Dit lijkt een open deur, maar hoe vaak komt het niet voor dat het niet voor 100 procent het geval is? Door je voortdurend te verplaatsen in je klanten en te bedenken hoe je het leven van hen beter en makkelijker kunt maken, kom je vanzelf met innovatieve ideeën die voor hen bruikbaar zijn.

6: Neem tijd en ruimte voor innovatieve brainstorms

Geef je mensen echt de tijd en ruimte voor brainstorms. Zorg bijvoorbeeld dat ze zich 24 uur lang niet hoeven bezig te houden met de dagelijkse praktijk, zodat ze afstand kunnen nemen en de tijd krijgen om zich te richten op innovatieve ideeën voor de langere termijn.

7: Beloon creativiteit

Beloon de mensen die met goede innovatieve ideeën komen. Zo stimuleer je een op innovatie gerichte cultuur.

MEER WETEN?

Ga naar smallbiztrends