Met eCaption kan het ondertitelen van programma’s voor het eerst volledig automatisch. ICT-bedrijf Nalta Group stond aan de wieg van deze innovatie. Hierbij zette het een slimme uitvinding om in een wereldwijd verkocht product, dat mensen keer op keer gebruiken. De basis: een combinatie van hoogwaardige softwareontwikkeling, kennis van cloud én een passie voor ondernemen.

De kracht van ondertitelprogramma eCaption zit hem in de koppeling van verschillende systemen. “De gebruiker van eCaption werkt via één portal, op zijn internetbrowser, en betaalt met credits. Hij laadt een video in en krijgt er ondertiteling uit”, vertelt Mike Veldhuis, partner bij de Nalta Group. “Op het oog simpel, maar aan de achterkant zitten allerlei verschillende deelsystemen, die gekoppeld zijn aan de cloud. Daardoor maakt het niet uit hoeveel mensen eCaption gebruiken en of ze in Afrika, Amerika, Europa of Azië zitten.”

Ideeën volwassen maken

Juist in de koppeling van systemen, de cloud én de schaalbaarheid zit de expertise van Nalta Group. Hiermee kan het een idee omzetten naar een product en zowel technisch als qua marktbewerking volwassen maken. Meest bekende voorbeeld is misschien wel Datumprikker.nl.

“De kracht zit in de koppeling van de verschillende systemen”

Daarnaast helpt Nalta Group bedrijven bij het strategisch inzetten van ICT, zoals het vinden van een landingsplek voor een applicatie of workload. Voor Post NL ontwikkelen we het internationale track & trace-portal: een koppeling van systemen van vele verschillende partijen ten behoeve van pakketverzending.

“De cloud is tegenwoordig per definitie hybride”Mike Veldhuis
De nitty-gritty details

In veel van deze projecten speelt de cloud een belangrijke rol. “En die is tegenwoordig per definitie hybride”, aldus Veldhuis. “Waarbij bepaalde data op eigen servers staan en andere in de cloud.” Om dit veilig en schaalbaar te doen, is kennis van traditionele ICT én de cloud onmisbaar.

Nalta Group heeft zowel deze expertise als software-engineering in huis en dat is redelijk uniek. Daarnaast werkt het al jaren nauw samen met partners als Dell. “Een oplossing is vaak wel te vinden, maar voor een succesvolle uitvoering gaat het om de nitty-gritty details. Daarvoor is de juiste expertise en innige samenwerking met partners cruciaal.”

Succes door schaalbaarheid

De mensen achter Nalta Group worden gedreven door een passie voor ondernemen. “In de basis zijn we ondernemers. We kijken verder dan de technologie, dus ook naar de strategie. Onze oplossingen staan ten dienste van de business”, zegt Veldhuis.

“We kijken verder dan de technologie, dus ook naar de strategie”

“Een product en oplossing zijn pas succesvol als ze schaalbaar zijn en keer op keer gebruikt worden. Daarvoor zoeken wij de beste oplossing, of dat nu lokaal is, in de cloud of een combinatie. Ook Dell heeft die ondernemende instelling en dat maakt onze samenwerking succesvol.”

Maatschappelijke impact

Dankzij succesverhalen als Datumprikker.nl krijgt Nalta genoeg verzoeken van mensen die hun idee verder willen brengen. “En ook als jurylid van de startup-competitie van Dells Center for Entrepeneurs zien we ideeën met potentie voorbij komen. Daarbij vinden we het mooi als een oplossing impact heeft. Zoals eCaption, dat zorgt dat doven en slechthorenden televisieprogramma’s ook kunnen volgen en zo beter kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zo’n maatschappelijke bijdrage is prachtig.”

Zoekt u een strategische ICT-oplossing?

Nalta Group slaat de brug tussen ICT en business, met focus op (private) cloud, security en devops (systems management). Het ondersteunt klanten bij hun IT-projecten met advies, projectmanagement en engineering. Resultaat: inzichtelijke processen en resultaten die staan als een huis.

MEER WETEN?

www.naltagroup.com